Gastro delicije

Letnji darovi prirode obojili su naš krajolik zanosnim prizorima i čarobnim mirisima. Sveže borovnice, kupine, maline, vrganji i mnogi druge šumske delicije ulaze u sastav elegantnih jela u kojima ćete uživati u našim restoranima.

Foraging - branje pecuraka, bilja, borovnica sa ruckom u prirodi

Oduvek ste se pitali kada je sezona branja gljiva, koje su to jestive, a koje treba zaobilaziti u širokom luku? Gde možete da nađete borovnice i šumske jagode tokom šetnje? Ovog leta je pravo vreme da se bliže upoznate sa biljnim svetom Kopaonika i da sa iskusnim vodičem pođete u potragu za vrganjima, aromatičnim i lekovitim biljkama i sezonskog voća. I taman onda kada vam se probudi apetit, čekaće vas ručak inspirisan jedinstvenom prirodom i njenim bogatim darovima!

Piknik pun zadovoljstava

Mesto sa odličnim pogledom, prirodni borovi hlad, kuvar koji sprema hranu samo za vas, opuštanje i uživanje na planinskom vazduhu i suncu. Ovaj ekskluzivni doživljaj poželećete da prepričate svima, pokušavajući da dočarate lepotu zvukova iz prirode, društvenih igara, naših šefova koji nasmejani gospodare grill stanicom i svežine neuporedivog vazduha. Ovaj savršeni piknik idealan je za druženje sa prijateljima, opuštanje sa porodicom i uživanje u zaljubljenosti. Mi vas vodimo do tamo, a vaše je da izaberete da li idemo peške, biciklom, e-bikom ili atv vozilima.

Gastro vikendi

Gostovanja šefova odlikovanih mišelinovim zvezdicama garantuju nezaboravno gastronomsko iskustvo. Dani ispunjeni kulinarskom umetnošću i fuzijom lokalnih sastojaka i onih ekskluzivnih iz celog sveta, učiniće da vaša nepca zatrepere od zadovoljstva. Pratite naš kalendar dešvanja i rezervišite svoj užitak bez premca!

Poseta vinarijama

Čuvene porodične vinarije koje znalački tretiraju raznovrsne sorte grožđa karakteristične za ove krajeve, širom vam otvaraju vrata i pozivaju vas na degustaciju i sporo, mirno i autentično uživanje u nesvakidašnjim ukusima. Istražite Aleksandrovačku regiju, koja je postojbina vina na ovim prostorima, Župu ali i male vinarije koje čuvaju tajne tradicionalne tehnologije i vrhunskih autohtonih sorti poput Prokupca.

Seosko gazdinstvo

Sakrivena na obroncima Kopaonika, sela bezvremene lepote otvaraju vam vrata, i puštaju vas da na jedan dan doživite kako je to ubirati plodove veličanstvene prirode sopstvenim rukama, kako se peče lokalna rakija i kako se oseća čovek u sred sela koje pamti neverovatne istorijske događaje i priče koje se prenose sa kolena na koleno. Kriva Reka će vas dočekati sa bogatom trpezom i najtoplijom dobrodošlicom.

Pogledajte celokupnu ponudu aktivnosti u prirodi

    Vaši lični podaci biće obrađivani, korišćeni i čuvani u skladu sa odrednicama naše politike privatnosti. Svoju saglasnost dajete popunjavanjem ovog formulara.

    POZOVITE NAS:
    +381 36 5471 977

    EMAIL:
    info@mkresort.com