Oslušnite poeziju prirode

Nezaboravni panoramski pogled na netaknutu prirodu Kopaonka sluti na savršenstvom obojene dane i idilične zimske noći. Povežite se sa prirodom na svim nivoima vašeg bića i ponesite sa odmora ono najvrednije – mir i sklad uma i tela.

Botanička tura

Vreme za usvajanje novog znanja nikada ne ističe. Uverite se zašto je foreging jedna od najpopularnijih aktivnosti u poznatim planinskim centrima. Upustite se u branje planinskog bilja, borovnica i šumskih pečuraka sa stručnim vodičem.

Metođe

Iz kanjona, pa preko brda i prevoja, strmim kozjim stazicama stiže se do male pećina na visini od 1450 metara koja koja krije svetilište opstalo još iz turskih vremena.

Na polovini prelepe staze, u gustoj listopadnoj šumi, nalazi se i gejzir visok nekoliko metara, koji ovaj prizor čini zaista očaravajućim.

Vodopad Jelovarnik

Istražite neotkrivene lepote Kopaonika! Na oko 2,5 km od Pančićevog vrha, nalazi se Jelovarnik, najviši vodopad u Srbiji. Skriven je u šumi na 1116 metara nadmorske visine i još se naziva i Slap od sedam suza, jer se u njega uliva sedam izvora. Krenite u nezaboravnu planinsku avanturu i upoznajte lepote ovog prirodnog rezervata na Kopaoniku.

Jankove bare

Nacionalni Park Kopaonik i Hotel Grand vam sa ponosom ovog leta predstavljaju turu koja otkriva skrivena blaga Kopaonika. Izuzetnost ovog rezervata čine tresavske zajednice – osetljivi i retki ekosistem, stanište endemičnih biljnih vrsta koje su zaštićene kao prirodne retkosti, ali i vodozemaca i ptica među kojima se ističu sivi soko, mišar i planinska crvenkapa. Prostor oko tresave služi za svadbeni let šumske šljuke, gnezdilište sove utine, planinske pliske i kraljića. Prava prirodnjačka avantura!

Seoska domaćinstva

Ako ste pomislili da ste videli i iskusili baš sve, Kopaonik vam se smeška, kao da demantuje.

Na istočnim obroncima planine, uspavano selo Kriva Reka čuva duh i tradiciju, originalne ukuse i mirise ovog kraja.

Poklonite se prirodi od koje zastaje dah i poslušajte od naših domaćina priče koje se prenose sa kolena na koleno. Degustirajte šarenoliku trpezu specijaliteta, poput one za koju još samo naše bake imaju spretne ruke i savršene recepte.

Informišite se o našim uslugama

Kontaktirajte Nas pomoću obrasca u nastavku ili direktno putem telefona ili imejla.

    Vaši lični podaci biće obrađivani, korišćeni i čuvani u skladu sa odrednicama naše politike privatnosti. Svoju saglasnost dajete popunjavanjem ovog formulara.

    POZOVITE NAS:
    +381 36 5471 977

    EMAIL:
    info@mkresort.com