Ovu internet stranicu www.mkresort.com („veb stranica“) stavlja na raspolaganje kompanija MK MOUNTAIN RESORT doo Kopaonik, Srbija, u daljem tekstu „MK Resort“, ili „mi“. Pridržavamo se Zakona o zaštiti podataka kao što su Opšta uredba o zaštiti podataka EU i Zakon o zaštiti ličnih podataka Srbije, kojima se reguliše obrada ličnih podataka koji se odnose na Vas i koji Vam daje različita prava u vezi sa Vašim ličnim podacima. Cilj ove Politike privatnosti je da Vas obavestimo o tome kako ćemo koristiti Vaše lične podatke koje nam dajete putem ove internet stranice, u vezi sa rezervacijama hotela, vašim boravkom u hotelima MK Resort-a, kao i ličnim podacima koji su pruženi i/ili prikupljeni preko nas putem drugih kanala. Takođe Vas obaveštavamo o Vašim pravima prema važećem Zakonu o zaštiti podataka u vezi sa rukovanjem Vašim ličnim podacima. Pre nego što nam dostavite lične podatke, preporučujemo Vam da pročitate ovu Politiku privatnosti koja takođe predstavlja deo naših Uslova i pravila kojima se regulišu naše hotelske usluge.

I. ŠTA SU LIČNI PODACI?

U svrhu ove Politike privatnosti, „lični podaci“ označavaju sve informacije koje ste pružili tokom interakcije sa nama, na primer preko naše internet stranice ili prilikom telefonskih poziva, ili se podaci o Vama prikupljaju korišćenjem naše internet stranice i omogućavaju Vam da budete identifikovani lično, bilo direktno (npr. Vaše ime), bilo indirektno, jer se podaci odnose na identifikaciju kao što je Vaše ime, identifikacioni broj, podatak o lokaciji, mrežnoj identifikaciji (npr. telefonski broj) kao pojedinca. Lične podatke o Vama takođe možemo prikupljati u drugim slučajevima koji se odnose na Vaš boravak u MK Resortu.

II. KADA SE I IZ KOG RAZLOGA ODREĐENA VRSTA PODATAKA POHRANJUJE I OBRAĐUJE?
1. KORIŠĆENJE INTERNET STRANICE

Prilikom navigacije kroz našu veb stranicu, podaci o Vama se prikupljaju i obrađuju. Prikupljamo sledeće podatke:

  • Informacije koje se odnose na pregledač ili uređaj koji koristite za pristup našoj veb stranici
  • IP adresa
  • Zemlja iz koje vršite pregled
  • Pretraživačke navike, uključujući posećene veb stranice
  • Uzrast
  • Bračni status i
  • Druge demografske i statističke podatke

Podaci se prikupljaju putem sesijskih kolačića (u vezi sa kolačićima pogledajte opis u nastavku) koje koristimo na našoj veb stranici. Anonimiraju se pre nego što ih koristimo za kreiranje anonimnih korisničkih profila u marketinške svrhe i za optimizaciju naše Veb stranice i usluga koje pružamo. Ovi podaci se neće koristiti za ličnu identifikaciju posetioca ove Veb stranice.

2. INTERAKCIJA SA NAMA

Svaki put prilikom interakcije sa nama (npr. rezervisanja sobe putem naše veb stranice, telefona ili preko trećeg provajdera, objavljivanja komentara na našem blogu, prijave za naš bilten) možemo prikupljati i obrađivati lične podatke koje nam date.

a. Rezervacija sobe
Prilikom rezervacije sobe, mi prikupljamo lične podatke koji uključuju:

  • Vaš odabrani hotel
  • Vaši odabrani datumi
  • Broj soba na rezervaciji
  • Broj osoba na rezervaciji (odraslih i dece)
  • Uzrast dece
  • Odabrani cenovni rang/posebna ponuda
  • Bilo koji odabrani dodatni paket
  • Vaše puno ime i prezime
  • Vaša adresa, uključujući grad i državu
  • Vaša e-mail adresa, i
  • Podaci o Vašoj kreditnoj kartici

Optioni podaci

  • Podaci o stalnim putnicima
  • Podaci o dolasku
  • Soba, vrsta kreveta i/ili druge preferencije
  • Telefon/mobilni telefon

Mi koristimo ove lične podatke da bismo upravljali Vašom rezervacijom i uspostavili i ispunili naš ugovor sa Vama. Ovo uključuje proveru Vašeg identiteta, uzimanje garancija i/ ili podataka o plaćanju, kao i o slanju promotivnih sredtava i/ili podataka u vezi s boravkom.
Veoma ozbiljno shvatamo zaštitu Vaših ličnih podataka i zato smo obavezna polja sveli na minimum.

b. Bilten i posebne ponude
Ako nam date svoje kontakt podatke (npr. prilikom rezervacije naših usluga ili kada se prijavite za naš newsletter putem naše veb stranice), mi možemo da koristimo ove lične podatke da bismo Vam poslali naše biltene i detalje drugih posebnih ponuda koje bi Vam mogle biti zanimljive, na osnovu prethodnih interakcija sa nama (npr. rezervacija).
Ako se prijavite za naš bilten putem naše veb stranice, potrebno je da navedete samo svoju adresu e-pošte. Sve dodatne informacije su dobrovoljne i koristiće se isključivo za personalizaciju biltena. Unošenjem adrese e-pošte saglasili ste se sa prijemom našeg biltena. U bilo kom trenutku možete opozvati svoj pristanak i odustati od primanja biltena klikom na link za odjavljivanje pretplate koji je uključen u svaki bilten. Štaviše, takođe imate mogućnost da se odjavite na svom ličnom profilu pod tabom „Zaštita podataka“. Za bilo kakve dalje primedbe molimo da se obratite kontakt osobi koje je navedeno na kraju ovog dokumenta.

Takođe uključujemo i internet oznake u biltenima formatiarnim u HTML-u koje šaljemo putem e-pošte kako bismo procenili broj pristupa biltenima (ili određenim člancima, linkovima itd.) i na našoj veb stranici da bismo znali koliko korisnika je posetilo ove stranice.

c. Kako funkcioniše opcija “Kontakritajte nas”
Možete da stupite u kontakt sa nama preko naše veb stranice korišćenjem opcije „kontaktirajte nas“ ili putem telefona. Da biste nas kontaktirali, potrebno je da date sledeće informacije:

  • Vaše ime
  • Vaš e-mail

Sve dodatne informacije (npr. kućna adresa) daju se dobrovoljno.
Vaše podatke koristimo da bismo odgovorili na Vaš upit.

3. OBRADA LIČNIH PODATAKA RADI PERSONALIZACIJE VAŠEG BORAVKA U MK RESORTU

Mi možemo prikupiti i obrađivati Vaše lične podatke, ako su relevantni za Vaš boravak u hotelu MK Resorta ili ako je to u Vašem interesu.
Prikupljanje ličnih podataka bez Vašeg izričitog pristanka

Bez Vašeg izričitog pristanka ili uputstava, ne preduzimamo dodatna istraživanja i ne beležimo niti koristimo takve informacije. U takvim slučajevima, lični podaci koje prikupljamo ograničeni su na informacije koje smo stekli od Vas lično ili od strane hotelskog osoblja za vreme vašeg boravka u hotelu i na informacije koje su relevantne za boravak u hotelu MK Resort-a (npr. preferencije u pogledu soba, kreveta, hrane i vina ukoliko ih konzumirate u hotelu). U ovom slučaju ne vršimo nikakva dodatna istraživanja u vezi sa Vama, a naročito ne vršimo nikakva istraživanja na društvenim medijma ili na internetu.

III. DELJENJE LIČNIH PODATAKA

Vaši lični podaci se mogu deliti:

  • Unutar MK GROUP i u okviru naših MK Resort hotela u cilju uspostavljanja i ispunjenja našeg ugovora sa Vama ili u onoj meri u kojoj ste pristali na takvo deljenje podataka, na primer. Ovo uključuje proveru Vašeg identiteta, vršenje plaćanja stupanje u kontakt i komunikaciju s Vama.
  • Sa našim komercijalnim partnerima u slučaju da rezervišete događaj ili aktivnost koju organizuju takvi komercijalni partneri.
  • Sa našim pružaocima usluga trećim stranama koje obrađuju Vaše podatke u naše ime. MK Resort pružaoci usluga odn. treće strane koje vrše usluge provajdera, pružaoci usluga analize podataka, IT usluga i drugih sličnih usluga koje MK Resort traži radi pružanja usluga na veb stranici i drugih usluga vezanih za poslovanje. Svaka obrada podataka u naše ime u skladu je sa važećim zakonima.

Nećemo prenositi vaše lične podatke primaocima trećim stranama osim ako se ne pristanete sa takvim prenosom podataka ili je takav prenos dozvoljen shodno važećem zakonu.

IV. PRENOS LIČNIH PODATAKA U TREĆU ZEMLJU

Ako se informacije prenose van Srbije, mi ćemo obezbediti da se primene odgovarajuće zaštitne mere u pogledu relevantnih propisa o zaštiti podataka.

V. IKONICE ZA DRUŠTVENE MREŽE

Na našoj veb stranici koristimo sledeće dodatke za društvene mreže: Facebook, Google+, Tvitter, LinkedIn, Instagram. Dodaci se mogu prepoznati pomoću ikonica na društvenim medijima sa oznakom logotipa provajdera odgovarajućih društvenih mreža.

Ove dodatke smo implementirali koristeći takozvano rešenje uz pomoć 2 klika. To znači da, kada se krećete po našoj veb stranici, lični podaci u početku neće biti prikupljeni od strane provajdera ovih dodataka na društvenim mrežama. Ukoliko kliknete na jedan od dodataka, Vaši lični podaci će biti preneti: aktiviranjem dodatka podaci se automatski prenose odgovarajućem provfajderu dodataka i čuvaju se od strane istih (u slučaju američkih provajdera Vaši lični podaci će se čuvati u SAD-u). Mi nemamo uticaj na prikupljene podatke i operacije obrade podataka koje sprovode provajderi, niti smo svesni punog obima prikupljanja podataka, svrhe ili perioda zadržavanja.

Informacije o svrsi i obimu prikupljanja podataka i njihovoj obradi od strane provajdera dodataka mogu se naći u odgovarajućim pravilima zaštite podataka ovih provajdera, gde ćete takođe pronaći dodatne informacije o Vašim pravima i mogućnostima zaštite privatnosti.

VI. KOLAČIĆI

Na našoj veb stranici koristimo kolačiće. Kolačići (eng. cookies) su male tekstualne datoteke koje veb server šalje Vašem veb pretraživaču i lokalno se čuvaju na Vašem računaru. Kolačić omogućava serveru da jedinstveno identifikuje pretraživač na svakoj stranici. Kolačići ne nanose nikakvu štetu Vašem računaru i ne sadrže viruse.
Na našoj veb stranici koristimo sledeće kategorije kolačića:

Kategorija 1: Strogo neophodni kolačići
Ovi kolačići su neophodni za omogućavanje kretanja po veb stranici i korišćenje njegovih funkcija. Bez ovih kolačića, usluge koje ste tražili, poput pamćenja podataka o prijavi ili podataka predviđenih za rezervaciju, ne mogu se pružiti.

Kategorija 2: Izvedbeni kolačići
Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako ljudi koriste našu veb stranicu. Na primer, koristimo kolačiće Google Analitike da bismo mogli bolje da razumemo kako korisnici dolaze na našu veb stranicu, da pretražimo ili koristimo našu veb stranicu i da istaknemo područja na kojima možemo poboljšati delove kao što je navigacija, iskustvo rezervacija i marketinških kampanja. Podaci pohranjeni ovim kolačićima nikada ne pokazuju lične podatke iz kojih se može utvrditi Vaš lični identitet.

Kategorija 3: Funkcionalni kolačići
Ovi kolačići pamte izbor koji ste napravili, poput zemlje iz koje posećujete našu veb stranicu, jezika i parametara pretraživanja, kao što su broj gostiju, hotel, vreme boravka. Oni se zatim mogu koristiti da Vam pruže iskustvo koje je pogodnije za Vaš odabir i da posete učine prilagođenijim i prijatnijim.

Trenutne verzije veb pregledača nude poboljšane korisničke kontrole u pogledu smeštaja i trajanja kolačića prve i treće strane. Potražite „kolačiće“ u meniju „Pomoć“ Vašeg veb pregledača za više informacija o dostupnim funkcijama upravljanja kolačićima. Kolačiće možete omogućiti ili onemogućiti modifikovanjem postavki u Vašem pregledaču. Međutim, ako odlučite da onemogućite kolačiće u Vašem pretraživaču, možda nećete moći da dovršite određene aktivnosti na našim veb stranicama ili da pravilno pristupite određenim delovima iste.

VII. GUGL ANALITIKA

Naša veb stranica koristi Google Analitiku, koja predstavlja uslugu veb analize koju pruža treći provajder Google, Inc. („Google“). Google Analitika koristi se za potrebe procene Vašeg korišćenja veb stranice, sačinjavanja izveštaja o aktivnosti veb stranice i drugih usluga koje se odnose na aktivnost veb stranica i korišćenje Interneta. Informacije koje kolačić generiše o Vašem korišćenju veb stranice budu obično poslate i pohranjane od strane Google-a na serverima u Sjedinjenim Državama. Ovaj prenos je pokriven Google-ovim certifikatom o zaštiti privatnosti.

VIII. KAKVE MERE BEZBEDNOSTI PRIMENJUJEMO RADI POŠTOVANJA ZAŠTITE PODATAKA?

Nastojimo da održimo odgovarajuće standarde bezbednosti i uveli smo snažne tehničke i organizacione mere za zaštitu Vaših ličnih podataka u skladu sa trenutnim najsavremenijim tehnologijama, posebno radi zaštite podataka od gubitka, falsifikovanja ili pristupa od strane neovlašćenih trećih lica. Za prenos posebno osetljivih ličnih podataka putem interneta, kao što su na primer podaci o kreditnoj kartici, mi isključivo koristimo šifrovane rute za prenos. Međutim, prenos informacija putem interneta nije u potpunosti siguran. Dakle, iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo Vaše lične podatke, ne možemo garantovati sigurnost Vaših podataka koji se prenose na našu veb stranicu. Svaki prenos se vrši na Vaš rizik. Nakon što primimo Vaše lične podatke, koristićemo stroge procedure i bezbednosne funkcije da sprečimo neovlašćeni pristup. Naša interna obrada se odvija unutar VPN-a koji je postavljen kao zaštitni zid protiv otvorenog interneta i unutar kojeg se bilo koja vrsta komunikacije obrađuje na šifrovani način. Što se tiče trećih strana (tj. kompanija spoljnih saradnika) koje za nas pružaju usluge obrade podataka, mi smo ih obavezali u skladu sa našim propisima o privatnosti podataka. Spoljne provajdere nadgleda naš menadžer za zaštitu podataka u smislu poštovanja ovih propisa.

IX. VAŠA PRAVA

Što se tiče prikupljanja i korišćenja Vaših ličnih podataka, možete:

  • u bilo kojem trenutku povući svoj pristanak, na primer odjavom sa biltena pod opcijom „Zaštita podataka“,
  • da nas pitajte da li obrađujemo lične podatke o Vama, u koje svrhe, na koju kategoriju ličnih podataka se obrada odnosi, kojim kategorijama primalaca su informacije otkrivene, gde je to moguće, predviđeni period u kojem će se lični podaci čuvati (ili, ako nije moguće, kriterijumi koji se koriste za određivanje tog perioda),
  • da se raspitajte kod nas o odgovarajućim zaštitnim merama koje se odnose na prenos trećoj strani, da tražite od nas kopiju ličnih podataka koji su u obradi i tražite da Vaše lične podatke primimo u strukturiranom, uobičajenom i mašinski čitljivom formatu i da te podatke prosleđujemo drugom kontroloru bez ikakvih prepreka s naše strane. Garantujemo da nijedna neovlašćena osoba neće imati pristup ni Vašem profilu ni rezervacijama,
  • da ispravite netačne podatke,
  • da uložite prigovor protiv dalje obrade i zatražite brisanje Vaših ličnih podataka,
  • da zatražite da MK Resort ograniči obradu Vaših ličnih podataka,
  • da tražite da se ne podleže odluci zasnovanoj isključivo na automatizovanoj obradi, uključujući profiliranje, koja proizvodi pravne efekte na Vas ili na sličan način značajno utiče na Vas.

Ako imate dodatnih pitanja o Vašim ličnim podacima koji su pohranjeni kod nas ili želite da iskoristite svoja prava, obratite se našem menadžeru za zaštitu podataka putem kontakt podataka navedenih u nastavku.

X. ZADRŽAVANJE I BRISANJE LIČNIH PODATAKA

Vaše lične podatke zadržaćemo samo u ograničenom vremenskom periodu potrebnom za ispunjavanje gore pomenutih procesa obrade. Nakon toga Vaši lični podaci biće izbrisani. Ako Vaše lične podatke obradimo na osnovu Vašeg pristanka, čuvaćemo Vaše lične podatke ograničeno vreme koje je potrebno da bismo ispunili svrhe njihove obrade.
Kada zaključimo ugovor sa Vama, obavezujemo se da ćemo čuvati Vaše podatke tokom trajanja ugovornog odnosa koji imate sa nama, i u meri u kojoj je to dozvoljeno, po isteku tog odnosa onoliko dugo koliko je potrebno da biste izvršili utvrđene svrhe u ovom obaveštenju. Kriterijumi za određivanje roka za čuvanje su zakonski i ugovorni zahtevi, priroda našeg odnosa sa Vama, priroda predmetnih podataka i tehnički uslovi. Po zakonu se može tražiti od nas da zadržimo određene informacije u određenim periodima.

Tamo gde lične podatke obrađujemo u marketinške svrhe ili uz Vaš pristanak, obrađujemo ih dok ne zatražite da se zaustavimo i u kraćem vremenskom periodu nakon toga (kako biste nam omogućili da implementiramo vaše zahteve). Takođe vodimo evidenciju o činjenici da ste od nas tražili da Vam ne šaljemo materijal putem direktnog marketinga ili da obrađujemo Vaše podatke kako bismo u budućnosti uvažili Vaš zahtev.

U drugim slučajevima možemo zadržati podatke tokom odgovarajućeg perioda nakon okončanja bilo kog odnosa sa Vama, da bismo se zaštititili od pravnih zahteva ili radi upravljanja našim poslovanjem.

XI. AŽURIRANJA

Ova Politika privatnosti može se periodično ažurirati.

XII. KO JE KONTAKT OSOBA ZA PITANJA I/ILI PROBLEME KOJI SE ODNOSE NA ZAŠTITU PODATAKA?

Molimo kontaktirajte našeg menadžera za zaštitu podataka na eposta.mkmr@mkresort.com