O Kopaoniku

Odmor, zabava i uživanje!

Kopaonik je najveći ski centar u Srbiji i jedan od najpopularnijih u Regionu, a lokacija na samo 290 km od Beograda ga čini lako dostupnim iz raznih pravaca. Karakteriše ga neverovatan prirodni potencijal od oko 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine. Ski centar Kopaonik ima oko 62 km staza za alpsko i nordijsko skijanje i pogodan je za sve kategorije skijaša, od početnika do profesionalnih skijaša. Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje koji pokriva 97 % kapaciteta ski centra, sezona skijanja traje duže i ne zavisi od vremenskih uslova. Kopaonik je takođe poznat po odličnoj apres-ski zabavi i noćnom životu, zbog čega je omiljen među ljubiteljima planinskog hedonizma i pojedincima avanturističkog i radoznalog duha.

Informacije:


  • Najviši vrh – Pančićev vrh, 2017 m
  • Ukupna dužina staza za alpsko i nordijsko skijanje: više od 64 km 24 plava staza, 15 crvenih staza, 9 crnih staza
  • Broj ski liftova i žičara: 24, uključujući baby ski lift (11 žičara, 13 ski liftova)
  • Ukupan kapacitet žičara : 35.930 skijaša/sat
  • Najduža staza – 3,5km Bela Reka
  • Noćne staze – Malo jezero, Karaman greben, Pančićev vrh
  • Tri staze po FIS standardu za slalom: veleslalom, super veleslalom i spust.
  • Pokrivenost staza za veštačko osnežavanje: 97%
  • Više od 100 skijaških dana godišnje

Razlozi zbog kojih ne treba propustite Kopaonik

Najbolje skijanje u okruženju

Planina plavog neba i suncem obasjanih vrhova koju tokom zime krase beskrajni snežni pokrivači, postala je omiljena destinacija svih onih koji žive sa stilom i autentičnošću. Skijaši iz celog regiona koji su jednom osetili čari zime i strujanje adrenalina na Kopaoniku mu se svake sezone entuzijastično vraćaju. Besprekorno uređeni tereni skijaškog centra Kopaonik sa 62 km ski staza za alpsko i nordijsko skijanje, svim kategorijama skijaša omogućuju uživanje vrhunskog kvaliteta. Skijaški centar poseduje stazu ukupne dužine 450 m, a ljubitelji noćnog skijanja imaju priliku da svoju omiljenu zimsku aktivnost zadovolje na osvetljenim stazama.

Neprekidna zabava na stazi i izvan nje

Kvalitetna zabava na svakom koraku, kao i bogati noćni život, jedan su od važnih razloga koje Kopaonik čine omiljenim zimskim centrom svih onih koji život posmatraju iz vizure lepote i hedonizma. Ne propustite jedinstvenu priliku da osetite čaroliju zimskih noći i toplinu planinske atmosfere. Zakoračite u magiju noći mnogobrojnih barova, klubova i kafana Kopaonika. Upotpunite album svog života stranicama nezaboravnih trenutaka.

Manifestacije

Ski opening koji u svom narativu sadrži idealnu kombinaciju adrenalinskog skijanja i nezaboravnog noćnog provoda, zvuči kao događaj koji će vaš boravak od samog početka začiniti notom autentičnosti. Prvi Ski Opeoning na Kopaoniku održao se 2010. godine u organizaciji MK Mountain Resort-a i Skijališta Srbije i od tada ne prestaje da privlači istinske ljubitelje skijanja i dobrog provoda, obeležavajući početak svake sezone. Veliki broj avanturista hedonističkog duha bira da uživa baš u ovoj manifestaciji, zbog čega se nereteko traži mesto više. Organizatori događaja su pod noćnim nebom Kopaonika oformili Music Week Kopaonik – najveći muzički festival nastao u saradnji MK Mountain Resort-om i Sky Music-om, poznat po koncertima najpoznatijih muzičkih imena sa ovih prostora. Realizovan u vrhunskoj produkciji, ovaj festival je savršena poslastica nakon čuvenog martovskog skijanja, kada dani znatiželjno šalju nežne dodire snežnim bregovima, dok nam sunčevi zraci sa lakoćom miluju lice.

Gastro preporuka: pun krug zadovoljstva uz vrhunske kulinarske specijalitete

Kulinarski specijaliteti kopaoničkog kraja su neizostavni deo uživanja sa stilom. Kuhinja kopaoničkog kraja prepuna je dragulja koji se moraju naći na vašem meniju – ne propustite da uživate u tradicionalnim jelima poput pastrmke kojom ovaj kraj obiluje, domaćim pitama i gibanici, kao i neodoljivim jelima ispod sača, čuvenoj piti od borovnica i još mnogo čemu. Vaše luksuzne hedonističke potrebe sa zadovoljstvom ćemo zadovoljiti u restoranu Garden hotela Grand, gde ćete se svakom zalogaju prepustiti sa užitkom, ne odolevajući raznolikosti i bogatstvu ukusa koje će vaša nepca dugo pamtiti. U toploj i intimnoj atmosferi a la carte restorana Bacco, očekuju vas odabrani svetski klasici, priprema hrane “a la minute”, butterfly service i društvo koje nepogrešivo prepoznaje kvalitet.