Lekovito blato i termalna voda iz Jošaničke Banje kao deo ekskluzivne Spa ponude Hotela Grand Kopaonik

Zahvaljujući izvanrednim svojstvima peloida i termalne vode iz Jošaničke Banje, spa centar hotela Grand pruža svojim posetiocima ekskluzivni holistički doživljaj zasnovan na prirodnim bogatstvima Kopaonika

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Kao toponim ove destinacije i pionir u razvoju luksuzne ponude za goste, hotel Grand Kopaonik uvrstio je blagodeti Jošaničke Banje u ekskluzivnu ponudu svog spa centra, a slikovitu banju u podnožju Kopaonika na listu nezaobilaznih stanica za potpuni doživljaj Kopaonika.

Kao toponim ove destinacije i pionir u razvoju luksuzne ponude za goste, hotel Grand Kopaonik uvrstio je blagodeti Jošaničke Banje u ekskluzivnu ponudu svog spa centra, a slikovitu banju u podnožju Kopaonika na listu nezaobilaznih stanica za potpuni doživljaj Kopaonika.

Ether spa & wellness centar njegov je najlepši deo, a ujedno najveći i sadržajima najbogatiji spa centar na Kopaoniku. Na gotovo 2000 kvadratnih metara, prostire se ovaj raj za negu tela i duha, inspirisan prirodom Kopaonika. Fascinantni otvoreni i zatvoreni bazeni sa organskim zelenim zidom sjajno upotpunjuju termalnu zonu koja obuhvata četiri različite saune, parno kupatilo sa gorskim kristalima, rasul i ledenu fontanu.

Odnedavno, deo ekskluzivne spa ponude hotela Grand Kopaonik jesu rituali i tretmani sa mineralizovanim blatom i termalnom vodom iz Jošaničke Banje. U privatnom rasulu koji je dizajniran upravo za ovu vrstu spa iskustva, posetioci mogu uživati u specijalnim ritualima na bazi lekovitog blata uz stimulaciju toplote i pare. Proces obuhvata nanošenje toplog peloida na kožu, a zatim sledi opuštajući period tokom kojeg blato deluje na telo. Takođe, banjska voda i blato koriste u sklopu regenerativnih tretmana koje izvode iskusni terapeuti. Ovi tretmani kombinuju lekovito blato sa bogatim pilinzima na bazi planinskog bilja i cveća, dok se na kraju tretmana izvode masaže na bazi visokokvalitetnih ulja. Ovo iskustvo ne samo da hidrira i revitalizuje kožu, već i pomaže u smanjenju stresa i opuštanju mišića i ima blagotvorno dejstvo na opšte zdravlje.

Zahvaljujući izvanrednim svojstvima peloida i vode iz Jošaničke Banje, spa centar hotela Grand pruža svojim posetiocima ekskluzivni holistički doživljaj zasnovan na prirodnim bogatstvima Kopanika. Pelioid i voda se u svežem stanju dopremaju direktno iz banjskog kompleksa koji se bavi sakupljanjem i obradom peloida u zdravstvene i rehabilitacione svrhe.

Jošanička Banja se nalazi na obroncima Kopaonika, na samo 24 kilometra od turističkog centra, u dolini reke Jošanice, na nadmorskoj visini od 550 m. Pravi mali dragulj među planinskim banjama poseduje čak 5 termalnih izvora od kojih se glavni izvor ubraja među najtoplije u Srbiji, sa temperaturom vode od 78 stepeni Celzijusa. Okružen borovom šumom, banjski kompleks obiluje izvanrednim prirodnim resursima zbog čega privlači sve veći broj posetilaca i ima sve predispizicije da u potpunosti obogati turističku ponudu Kopaonika. Voda i peloid iz Jošaničke Banje višestruko su blagotvorni za ljudski organizam, posebno za reumatična stanja, vaskularne, dermatološke i neurološke tegobe, a obiluju vodonik-sulfdom, silicijum-dioksidom, kalcijumom, kalijumom i gvožđem.

Saradnja između Turističke organizacije Raške i hotela Grand Kopaonik rezultat je zajedničke težnje za konstantnim razvojem turističke ponude Koponika i njegove okoline, sa ciljem da se svim ljubiteljima ove planine ponudi jedinstveno i kompleksno iskustvo kako bi njene blagodeti doživeli u punom sjaju.

Пусти видео запис

Slične vesti

Grand Exclusive Shop

Rešenost da svojim gostima pružimo posvećenu pažnju doveli smo na novi nivo, otvaranjem Grand Exclusive shopa, u sklopu kog je moguće pronaći pažljivo selektovane brendove i umetnine, koji će boravak…

SAZNAJTE VIŠE

Povežite se sa nama

Prijavite se na naš newsletter i dozvolite nam da vas uputimo u grandiozne doživljaje.